Geschiedenis

De Taborgroep is ontstaan uit een netwerk van dienstverlenende organisaties in Oost- en West-Vlaanderen, opgericht en bestuurd door de Congregatie Zusters van Liefde van Jezus en Maria. 

 

Ontstaan Taborgroep 
Net door de sterke afname van het aantal zusters besliste de Congregatie in 2003, precies 200 jaar na haar oprichting, om zich uit de organisatie terug te trekken. Het bestuur werd overgedragen aan een nieuwe, jonge generatie van professionals. Tabor vzw werd opgericht om de autonome organisaties te blijven ondersteunen. Het netwerk werd snel een open netwerk en groeit. De naam ‘Tabor’ evolueerde mee met deze groei, en werd Taborgroep’.   

Erfgoedhuis

Heb je interesse in de geschiedenis van de Taborgroep, haar partners en de Zusters van Liefde? Neem dan contact op met het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde en ontdek de rijke collectie historische archieven, foto's, objecten en boeken. Het Erfgoedhuis geeft ook advies bij het opzetten van jouw erfgoedevent en maakt je wegwijs in mogelijke subsidiekanalen. Meer info op de website  erfgoedhuis-zljm.org.

Ik help je graag

HIlde Claeys
Hilde Claeys