3D Netwerkdag

foto 3D netwerkdag
20mei

Op donderdag 20 mei inspireren we je om richting 'Duurzaam, Delen en Digitaal inclusief' te gaan . Naast de leernetwerken kan je gratis verschillende inspiratiesessies volgen. Over de middag houden we met z'n allen een digitale break tijdens de 3D-eet. We vertellen hoe we verder gaan en je krijgt een preview van hoe ons vernieuwde netwerkhuis te zien. Ook benieuwd?

Inschrijven

Schrijf je in voor élke inspiratiesessie die je wil bijwonen via Eventbrite

Inschrijven voor je leernetwerk kan zoals steeds via de Taborgroep-adviseur.

 

Het dagprogramma:

 

lijn dagprogramma

En route

 10u00-10u50

lijn dagprogramma

Digitaliseren en bouwen: Met slimme sturing naar een energiezuiniger gebouw   [Digitaal inclusief]

Het gebouwbeheerssysteem in de praktijk, meten is weten.

Aan de hand van een case study ontdek je tijdens deze sessie hoe een GBS-systeem kan bijdragen tot een energiezuiniger gebouw.

Dankzij de slimme sturing van de ventilatie, zonnewering en verwarming is het mogelijk om de koel- en verwarmingsbehoefte van je gebouw optimaliseren en je energieverbruik onder controle te houden.

--> Laat je inspireren en volg de sessie mee.

 

Duurzaam innoveren: CSI   [Duurzaamheid]  

Organisaties zetten ondernemerschap steeds vaker in als strategisch middel om innovatie, flexibiliteit en inspelen op noden van de maatschappij te bevorderen. Bottom-up initiatieven, vooral met betrekking tot het experimenteren met en initiëren van nieuwe ideeën en projecten krijgen hierin een steeds belangrijkere rol. Dit vraag zowel van leidinggevenden als medewerkers nieuwe skills.

--> In deze sessie bouwen we aan het profiel van de ondernemende medewerker én van de ondernemende leidinggevende. Het resultaat wordt meteen getoetst aan de wetenschap. En dan rest ons enkel de vraag: als dat het profiel is dat we willen, wat staat de organisatie en HR dan te doen?

--> Deze sessie is onderdeel van het lopende ESF innovatieproject CSI: Corporate Sustainable Intrapreneurship, een project in samenwerking met Antwerp Management School en Sociale Innovatiefabriek. Met dit project helpen we organisaties om hun belangrijkste duurzaamheidsambities vast te zetten om vervolgens basismedewerkers op te leiden tot duurzame innovatieversnellers, in staat om deze ambities te realiseren. Volg mee.

esf-project

 

lijn dagprogramma

En route

 11u00 - 11u50

lijn dagprogramma

Van gesloten koer naar klimaatspeelplaats   [Duurzaamheid]

Op de speelplaats van de Sint-Paulusschool in Kortrijk komen de kinderen terug in contact met de natuur. Spelen en leren staat er op 1. Dankzij een welgemikt en duurzaam traject is de stadsschool erin geslaagd om haar betonnen vlakte om te toveren in een prikkelend speel- en leerlandschap waar speelnatuur, een flinke dosis spelimpulsen en biodiversiteit hun plek gekregen hebben. Je ziet er de kinderen nu op een heerlijke manier hun eigen spel spelen. Avontuurlijk spel mag, vrij spelen krijgt alle kansen, ontdekken en leren is een must. Lessen gebeuren er nu nog meer in open lucht en dit zorgt voor een enorme rijkdom.

-->  Ben je benieuwd naar hoe dit werd gerealiseerd, neem dan zeker deel aan de inspiratiesessie!

 

Duurzaam HR-beleid binnen de Taborgroep   [Duurzaamheid]

Goeie medewerkers aantrekken én behouden, gelukkig én geëngageerd. Dat vraagt een krachtig mede-werkersbeleid: één met een goed evenwicht tussen organisatie- én medewerkersperspectief.  Zo’n HR-beleid is er vaak impliciet, hier proberen we het te expliciteren.

Aan de hand van het WGO-model leggen we de pijlers bloot van het duurzaam HR-beleid waar wij voor staan.

--> Eva Lemay en Lieve Peeters van de Taborgroep zorgen voor de toelichting, en ze peilen naar jouw reacties en kritische geest om het geheel nog verder te verfijnen.

--> Doelgroep: HR-medewerkers, leidinggevenden, teamcoaches, ...

 

Kansen voor inclusief?   [Digitaal inclusief]

Digitaal én ook inclusief: dakan! Verwacht enerzijds een ‘stand van het land’ in e-inclusie, met extra focus op cliënten en medewerkers van onze partnerorganisaties, en anderzijds concrete goede praktijken of frameworks die je inspireren. Waar staan we vandaag? Wat is de impact van de kloof? Hoe kunnen we zelf aan de slag gaan?

We bespreken samen met Davy Nys (Digisaurus) welke opportuniteiten we daar in zien, en waar de prioriteiten liggen.

--> Doelgroep: voor iedereen met interesse in digitaal en hoe je mensen daarin mee kan krijgen.

 

Labels: bos en bomen   [Duurzaamheid]

FSC-label, EcoLabels, Cradle 2 Cradle, BioLabel, Vegan, FairTrade, Fair Wear, … ? Ben jij nog mee? Wanneer spreek je van een label, een pictogram of is het louter reclame?

Hoe kiezen we voor kwaliteitsvolle producten? Wat is de waarde van al die labels? Welke labels zien we in welke sectoren?

Wat is het verschil met de ISO’s 9000/14000 van deze wereld?

Kortom: Wil jij ook handvaten om duurzame keuzes te maken bij de aankoop van producten. Wat kan en wat kan niet bij overheidsopdrachten? Krijg antwoord op al je vragen die je nooit durfde te stellen.

--> Rob Renaerts is een specialist in duurzaamheidslabels én in overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website https://www.labelinfo.be/nl

Hij gidst ons doorheen het bos van labels, en legt uit hoe we er later mee aan de slag kunnen gaan.

--> Schrijf je snel in, en denk al even na van welke labels jij al eens gehoord hebt, en wat je erover wou weten.

--> Kan je er niet bij zijn, maar wel sterk geïnteresseerd? Stuur jouw voorbeelden door naar Chris.DeClercq@tabor.be

 

lijn dagprogramma

En route

 12u00-12u50

lijn dagprogramma

Lunchbreak '3D-eet'. 3 D’s leiden tot grotere maatschappelijke impact.

In het nieuwe Beleidsplan zet de Taborgroep in op Delen, Duurzaam en Digitaal inclusief. Deze drie strategische prioriteiten zullen leiden tot een hogere maatschappelijke impact, zodat indirect cliënten, leerlingen, klanten en burgers er de vruchten van dragen.  

  • Delen, omdat het kan en moet. Delen is de sleutel voor organisaties op mensenmaat, voor autonomie en impactgericht werken. Als netwerk bieden we een alternatief voor het concurrentiemodel, en maken we ons sterker door als partners verbonden te zijn met elkaar.
  • Duurzaam, omdat het moet. We zijn er van overtuigd dat voor een gezonde samenleving groei eindig is. We zijn er van overtuigd dat door anders om te gaan met natuurlijke bronnen, middelen en mensen, we kansen geven aan de generaties van morgen en overmorgen. We vertalen duurzaam naar onze aanpak in bedrijfsvoering, naar het medewerkersbeleid, naar infrastructuur en omgeving.  
  • Digitaal inclusief, omdat het kan. De digitale evolutie is ongezien. Hoe die evolutie ons kan helpen om vanuit een mensgericht en kansengevend perspectief maximale impact te realiseren, is een belangrijke uitdaging. 

 

-->  Samen eten is op deze netwerkdag niet mogelijk. Maar Paul Ongenaert zorgt voor een verteerbare ‘hap’. Geen dieet, maar een ‘3D-eet’! Dit wordt het feestgedeelte van deze dag! Zorg voor een lekkere Iunch en zet je klaar. In deze middagsessie stellen we voor het eerst de strategische doelen voor die onze ambitie duidelijk maken voor de komende vijf jaren. En hoe gaan we dit samen concreet maken? Als extraatje: een virtuele rondgang in ons vernieuwd Netwerkhuis!

 

                                                                                                                        >Terug naar het dagprogramma

lijn dagprogramma

En route

 13u00 - 13u50

lijn dagprogramma

Economy of the common goods   [Delen + Duurzaamheid]

De mensen van Earthways (www.earthways.be) nemen ons mee in deze benadering. De bedoeling van EarthWays is om samen een regeneratieve toekomst voor mens en planeet te creëren, en daarin organisaties te begeleiden.

Dat doen ze met behulp van een Common Good Balans die de impact van de organisatie bij haar stakeholders laat zien aan de hand van vier kernwaarden: menselijke waardigheid, solidariteit, ecologische duurzaamheid en democratische participatie. Voor 5 stakeholders wordt onderzocht in hoeverre deze waarden worden geïmplementeerd (de eigenaren / financiers van de organisatie, de medewerkers, de leveranciers, de klanten en de samenleving & de planeet als geheel).

-> Je wil een positieve impact hebben op onze planeet en op de samenleving? Je wil kennis maken met dit ecologisch en ethisch kader dat tegelijkertijd een meetinstrument en katalysator voor transitie is, en dat naadloos aansluit met onze speerpunten? Mis dan deze sessie niet!

 

Telewerken: bannen of behouden? (i.s.m. HoGent)   [Duurzaamheid + Digitaal inclusief]

Telewerken, we zijn er noodgedwongen allemaal mee geconfronteerd het voorbije jaar. Maar is het ook een blijver? Hoe pakken we dit het beste aan? Diverse partnerorganisaties zijn op zoek naar good practices en een consequente aanpak om e-werken te integreren in hun duurzaam HR-beleid.

Ligt dit thema ook bij jullie in de bovenste schuif? Schrijf je in en schuif mee aan ‘tafel’ met Katrien Cobbaut en Charlotte Malengier, twee onderzoekers van HOGENT en duik in ieders ervaringen.  Onderwerpen die aan bod zullen komen:

-             Wat loopt bij jullie goed in telewerk?

-             Wat zijn struikelblokken?

-             Wat is de impact op de communicatie binnen jullie teams?

-             Hoe wil je telewerk in de toekomst aanpakken?

-             …

--> Om de sessie zo relevant mogelijk te maken, wordt er gevraagd om voorafgaand een korte enquête in te vullen over het onderwerp. Wie stiekem hoopt op meer dan 50’ uitwisseling rond dit thema: voor geïnteresseerden organiseren we een bijkomende diepgaandere focusgroep met deze twee toponderzoekers.

Communiceren over duurzaamheid en impact   [Duurzaamheid]

Hoe maak jij het verschil? In deze sessie gaan we dieper in op impactcommunicatie. Waarom zou je communiceren over duurzaamheid en impact? Over welke thema’s gaat het?  Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten?

--> Annelies Poppe (We Wow You) begeleidt social profit organisaties bij het opstellen van een impactmodel en de communicatie die hiermee gepaard gaat.

--> Wil je meer weten? Mis deze sessie niet. Stuur je vragen vooraf door, zodat we gericht kunnen uitwisselen over de knopen waar jij mee zit.

 

lijn dagprogramma

En route

 14u00-14u50

lijn dagprogramma

Ethisch en duurzaam bankieren?   [Duurzaamheid]

Het financieel beheer van je bedrijf of organisatie is specialistenwerk. Duurzaam ethisch bankieren ook. In deze sessie licht Bart Romanus van VDK de recente Europese wetgeving toe rond duurzaam beleggen, de rating/waardering van beleggingsfondsen en de impact op spaarformules en kredieten.

--> Hoe kan ik duurzaam bankieren? Schrijf je snel in voor deze sessie.

 

Wat als we ook materiaal zouden delen? Samen niet aankopen als alternatief voor samen aankopen?           [Duurzaamheid + Delen]

Deelplatformen zoals autodelen, fietsdelen, ken je al. Misschien huur je af en toe feestmateriaal voor één of ander event, teambuilding, uitstap, … ? Delen met je familie, je buren, vrienden doe je waarschijnlijk ook. En dat vind je heel normaal.
Wat in de privé sfeer kan, kan ook in de professionele sfeer. Meer en meer initiatieven boeken hierin succes. Ah ja? Hoe dan?

Welke voordelen liggen hier voor het grijpen, want delen zit toch al in het DNA zit van ons netwerk?

--> Lieven D’hont (actief bij Peerby.be, Freefloat.be, Opwielekes.be) zet mensen en bedrijven aan tot gedeeld gebruik van producten. Hij neemt ons mee op sleeptouw, en zal ons inspireren aan de hand van praktijk voorbeelden en circulaire deelsystemen.

--> Schrijf je snel in, en kijk alvast eens rond in jouw organisatie, in jouw team …: zoek 3 à 5 voorbeelden (met of zonder foto) van zaken (machines, producten, …) die jullie slechts een aantal keer per jaar gebruiken, zelfs niet maandelijks uit de kast halen.

Zoek ook 3 à 5 foto’s van materialen/machines die handig zouden zijn voor jouw team/organisatie om te gebruiken, maar die niet efficiënt zijn om zelf te kopen. (te veel onderhoud, neemt teveel plaats in, te veel energie om aan te kopen omdat je de markt niet kent, …)

--> Kan je er niet bij zijn, maar wel sterk geïnteresseerd? Stuur jouw voorbeelden door naar Chris.DeClercq@tabor.be.

Inschrijvingen