Leertraject Social Intrapreneurship Coach - ESF 566 Soft Skills

opleiding esf
19sep

Innoveren, een must voor wendbare organisaties

Onze maatschappij kent veel uitdagingen: vereenzaming, een grote vraag naar zorg, klimaatverandering, stijgende kansarmoede... Sommige daarvan hebben een impact op jouw onderneming en de klanten voor wie je werkt. Als organisatie of bedrijf heb je de keuze: onderga je die veranderingen of grijp je het moment aan om te innoveren?

 

Dit mag je van het traject verwachten

We werken rond verschillende thema's

 • Welke maatschappelijke uitdagingen zijn een opportuniteit voor jouw onderneming?
 • Hoe stel je goede innovatieteams samen?
 • Hoe kan je jouw management èn de basiswerkers samen laten innoveren?
 • Welke drempels leven er in jouw organisatie om innovatie permanent te vergroten en hoe bespreek je die?

Uniek is dat we je als coach klaarstomen om zowel met je management als met basiswerkers (zorgkundigen, sporttechnisch personeel, fabrieksmedewerkers...) te innoveren. De ene denkt strategischer, de andere vanuit de praktijk. Beide hebben unieke ervaringen en talenten.

Programma

Dag 1: Kick-off (19 september 2023)

Na een stevige meet and greet introduceren we je in de theorie van social intrapreneurship. Daarna duiken we in de geheimen van impactvolle innovatietrajecten faciliteren. We overlopen alle tools en methodieken en zoeken uit welke persoonlijke leerdoelstellingen jij wil bereiken als social intrapreneurschip coach.

Dag 2: Workshop (28 september 2023)
en d
ag 3 & 4: Workshop tweedaagse inclusief overnachting (5 en 6 oktober 2023)

Samen met de andere deelnemers van het traject oefen je alle stappen van een geslaagd innovatietraject in. Je leert de theorie, maar vooral de praktijk. Bijvoorbeeld: hoe faciliteer je bij collega's een debat over maatschappelijke uitdagingen? Waar moet je op letten als je een brainstorm organiseert? Oefeningen die jij in jouw eigen organisatie zou willen doen, test je uit op de andere deelnemers. Hun feedback helpt jou om je coaching skills te verfijnen.

Dag 5: Kick-in (26 oktober 2023)

We onderzoeken hoe je dit traject in jouw eigen onderneming kan introduceren. Van het opstarten van een innovatieproject tot het verduurzamen van social intrapreneurship in cultuur, structuur, leiderschap, strategie…. We staan ook stil bij je persoonlijk leertraject. Hoe zie jij jezelf in de rol van coach en wat heb je eventueel nog nodig om te kunnen groeien?

Huiswerk

Naast deze workshopdagen verwachten we dat je tussendoor ook - soms samen met je collega-deelnemers - opdrachten voorbereidt en leest. Dit zijn zowel offline oefeningen (bv. een interview doen) als online (bv. een filmpje bekijken).

  Ik wil graag deelnemen!

  We organiseren dit leertraject voor een kleine groep deelnemers (max. 12) van verschillende ondernemingen. Deelname is GRATIS. De workshopdagen vinden plaats in Antwerpen, Gent en Brussel.

  Criteria om je kandidaat te stellen:

  • Je werkt zelf in een onderneming die de intentie heeft om het ondernemend en innoverend vermogen van de medewerkers straffer aan te boren.
  • Je hebt het mandaat van je management om dit traject te volgen en toe te passen in de onderneming.
  • Je hebt interesse in of ervaring met het begeleiden van groepstrajecten. Je haalt plezier uit het faciliteren van processen en mensen te laten groeien in hun talenten.
  • Je bent aanwezig en neemt actief deel aan alle workshopdagen.
  • Je maakt tijd om tussen de workshopdagen door het aangeboden materiaal en de oefeningen zelfstandig of in een klein projectteam voor te bereiden. Je kan vlot online werken en vergaderen.
  • Je beseft dat dit traject een pilootproject is. Je engageert je om feedback te geven op het lesmateriaal en de training die werd ontwikkeld door de lesgevers van Sociale InnovatieFabriek, Antwerp Management school en Taborgroep. Jouw feedback helpt om een volgende editie nog beter te organiseren.

  Deze opleiding wordt ontwikkeld met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en kan daardoor gratis worden aangeboden. Geselecteerde kandidaten genieten van al onze ervaring, kennis en aandacht. In ruil vragen we ook een engagement van elke deelnemer. Wat dat engagement inhoudt, lees je in het inschrijfformulier.

  Uiterlijk 15 juni 2023 verwittigen we of jouw organisatie/onderneming geselecteerd is voor dit leertraject.

  Ik help je graag

  Melissa Plasschaert
  Melissa Plasschaert