LiZeT webinar: Aan de slag met Loopbanen in Teams

Webinar Lizet
19mei

Hoe verbind je teams rond het thema loopbanen? Hoe realiseer je eigenaarschap over de loopbaan via de teamwerking?

Teams kunnen de duurzaamheid van de loopbaan van teamleden versterken, wat op zijn beurt de effectiviteit van de teamwerking ten goede komt. Hoe het werk verdeeld wordt en de creativiteit die teamleden daarbij tonen, met oog voor elkaars noden en de teamdoelen, creëert mogelijkheden tot werkbaar werk, verhoogt de inzetbaarheid, geeft groeikansen en versterkt de verbinding. Binnen een team zijn met andere woorden tal van loopbaanmogelijkheden te ontdekken, maar deze mogelijkheden worden vaak nog onderbenut.

De voorbije drie jaar werkten Antwerp Management SchoolTaborgroep en Workitects in het kader van een ESF Innovatie door Exploratieproject aan de ontwikkeling van LiZeT, een acroniem voor ‘Loopbanen in Zelforganiserende Teams’. 

Op woensdag 19 mei stellen wij LiZeT voor tijdens een interactieve webinar.
Na een plenaire introductie en voorstelling, kan je via workshops naar keuze kennismaken met de methodieken en kan je leren uit de ervaringen van organisaties die deelnamen aan onze pilootstudie.

Sprekers tijdens webinar LiZet

Praktische Info

Datum
19 mei 2021

Programma

9:00   Voorstelling van LiZeT door het onderzoeks- en ontwikkelteam
10:00  Pauze

10:15  Parallelsessies (keuze uit proeverij of getuigenis)

 

• Getuigenis van WZC Van Zuylen Mintus – Stefanie Verhoest, teamcoach en Kathleen Van Acker, kinesist: het nut van LiZeT bij teams in transitie naar meer zelforganisatie.
• Getuigenis van Stad Gent, Departement Financiën – Bert Verstraeten, directeur- teamcoach: Hoe LiZeT aandacht geeft aan nieuwe rollen, nieuwe mensen.
• LiZeT Proeverij: aan de slag met de Bouwsteenbingo. Ontdek 4 impactvolle bouwstenen voor duurzame loopbanen.
 

11:00   Pauze

11.15   Parallelsessies (keuze uit proeverij of getuigenis)

 

  • Getuigenis van De Vierklaver – Els Versteele en Els Myny, teamcoaches: LiZeT toepassen binnen een logistiek team in welzijnszorg? Doen!
  • Getuigenis van Volvo Cars – Kim Holvoet, Manager Talent Acquisition & Development: Hoe LiZeT meer waarde creëert binnen het aanbod van loopbaanondersteuning.
  • LiZeT Proeverij: aan de slag met de Teamfixing tool. Verdeel het teamwerk, rekening houdend met wat men graag doet en kan en oog voor duurzaamheid.

12.00 Afsluiting

12.30 Einde
 

Voor wie?

Ben je een HR-professional, people manager, trainer of coach geïnteresseerd in loopbaanontwikkeling en/of teamsamenwerking? Neem dan zeker deel en leer het waarom, wat en hoe van LiZeT kennen op een interactieve manier.

 

Prijs

Deelname is gratis. Je moet wel op voorhand registreren.

Ik help je graag

Melissa Plasschaert
Melissa Plasschaert