O2 - Help! Het ging toch goed?!

O2-zelfregulatie
15okt

Begeleiding: Bauke van Wijslijf

Datum: dinsdag 15 oktober - 09u30-16u30

Locatie: Netwerkhuis

Een lichaamsgerichte workshop over zelfregulatie. 

Ondertussen ken je de red flags van burn-out en de theorieën over hoe het anders kan. Je herkent burn-out en weet welke stappen je kan ondernemen als het zo ver komt. 
Niettemin is één van de meest voorkomende stellingen in mijn lichaamsgerichte praktijk: “Ik heb niet gemerkt dat ik zo gespannen was tot die deadline voorbij was. Daarna lukte het me gewoon niet om terug te keren naar rust.” 

Regulatie van het eigen stress systeem is één van de grote uitdagingen waar je als hulpverlener voor staat. Tijdens deze workshop krijg je een gedetailleerder inzicht in hoe stressregulatie werkt. Via (laagdrempelige) beweging en spel ga je aan de slag met je eigen ervaringen en die van anderen. We blijven dicht bij de realiteit, jouw lijf en jouw belevingswereld. 

De workshop bestaat uit twee delen: 

  • Fysieke oefeningen die inzicht geven in elk van de verschillende fases/niveaus van ons stress systeem. 
  • Aan de slag gaan met een concreet kader rond zelfregulatie dat je kan gebruiken als leidraad in jouw eigen leven. 

En natuurlijk zorgt jouw ervaring in deze workshop er ook voor dat je bij je doelgroep/cliënten sneller kan inschatten in welk niveau van het stress systeem zij zich bevinden. Deze workshop is deels gebaseerd op het polyvagaal geïnformeerd werk van Amber Gray (bewegingstherapeute die rechtstreeks samenwerkte met Steven Porges). 

Deelnemen

  • Partners: GRATIS
  • Niet-partners kunnen enkel deelnemen op aanvraag (hilde.claeys@tabor.be) en mits betaling (€100/dagdeel).

Eenmaal ingeschreven, bij annulering binnen 14 dagen vóór aanvang van de opleiding, geldt een annuleringskost van € 50, ongeacht de reden van afwezigheid.  Deze kost komt te vervallen als je zelf voor een vervanger zorgt die jouw plek inneemt. 

Ik help je graag

H.C.
Hilde Claeys