O2 - Recht op repareren

O2-Recht op repareren
15okt

Begeleiding: Rosalie Heens, Repair&Share

Datum: dinsdag 15 oktober -10u00-12u00

Locatie: Netwerkhuis Taborgroep

Wist je dat we onze ecologische voetafdruk sterk zouden kunnen verkleinen, gewoon door de spullen die we hebben langer te gebruiken? Dat kunnen we doen door onze spullen goed te onderhouden, te  laten) repareren als ze stuk gaan, een tweede leven te geven, ... In deze sessie ontdek je waarom dat vaak niet zo eenvoudig is als het klinkt. 

Gelukkig is de toestand allesbehalve hopeloos is. Je maakt kennis met vrijwilligers-initiatieven zoals Repair Cafés en gereedschapsbibliotheken. We vertellen hoe de Recht op Repareren Beweging er stap voor stap voor zorgt dat fabrikanten verplicht worden om ervoor te zorgen dat onze spullen langer meegaan en herstelbaar zijn. En met een Repair Escape Game gaan we op zoek naar de rebelse hersteller in jezelf. Met een beetje creativiteit, logisch denkwerk en wat handigheid kom je vaak verder dan je dacht. 

In deze sessie krijg je cijfers die je doen duizelen, stof tot nadenken, praktische tips, een leuke uitdaging en hoopvolle perspectieven. Ook presenteren we een aantal educatief materialen rond het thema Recht op Repareren.

Deelnemen

  • Partners: GRATIS
  • Niet-partners kunnen enkel deelnemen op aanvraag (hilde.claeys@tabor.be) en mits betaling (€100/dagdeel).

Eenmaal ingeschreven, bij annulering binnen 14 dagen vóór aanvang van de opleiding, geldt een annuleringskost van € 50, ongeacht de reden van afwezigheid.  Deze kost komt te vervallen als je zelf voor een vervanger zorgt die jouw plek inneemt. 

Ik help je graag

H.C.
Hilde Claeys