Opleidingen leidinggeven: hoe gaat het nu verder?

leidinggeven

Inderdaad, we dienden de fysieke editie van de driedaagses in oktober opnieuw af te gelasten. De zee riep ons, Corona hield ons tegen. 

Binnen team T&O weerden we ons echter als duiveltjes in een wijwatervat. Zomaar afgelasten, uitstellen zonder te weten wannéér het dan wel kan doorgaan, … is dat niet wat pover? 

We vormden duo’s en trio’s en kwamen met een nieuw voorstel op de proppen. Uiteraard kunnen de driedaagses nu niet plaatsvinden. 
Maar we zorgen voor alternatieven...

 

  • De juniors werden uitgenodigd om digitale sessies bij te wonen, rond dezelfde thema’s die aanvankelijk werden voorzien. Sessies van 75 minuten, max. 8 deelnemers, interactief waar mogelijk, met een gedoseerd aantal insteken. De honger en de goesting waren op voorhand groot, en zo kregen mensen toch al een ferme amuse gueule naar binnen. Aan zee reiken we meer inzichten of modellen aan, en zullen we ons nog veel meer op het oefenen toeleggen.

 

  • De junior plussers kregen van ons de vraag om na te denken over een glunder- én blundermoment tijdens hun leidinggeven. Zo krijgen we samen zicht op het traject dat ze al afgelegd hebben en waar ze zeker nog naartoe willen. We voorzien de komende maanden een aantal intervisiemomenten waarop ze zich kunnen inschrijven. De fysieke editie staat in het teken van verder integreren van inzichten en het verkennen van een aantal nieuwe, en proberen naar boven te halen wat ze ook van elkaar kunnen leren.

 

  • De stafleden werden uitgedaagd na te denken over hun eigen balanceren, wat doe ik wanneer en hoeveel: faciliteren, verbinden, reguleren, ondersteunen? De goesting om mekaar digitaal te ontmoeten was groot, en leidde meteen tot de opstart van een staf-community. Ook de komende periode zullen ze mekaar bestoken met antwoorden en vragen – niet noodzakelijk in die volgorde, als het maar neerkomt op inspireren en geïnspireerd worden. Ook deze formule komt niet in de plaats van de editie-aan-zee, maar wil het wachten daarop betekenisvol verzachten.

 

wordt vervolgd...

 

Ik help je graag

Eva Lemay
Eva Lemay