Fit–O–Meter

Alle input die de ploeg van de Fit-O-Meter ontvangt wordt zorgvuldig verwerkt, en daarna gepresenteerd aan de organisatie.

Op zoek naar krachten en drijfveren in de organisatie. Leven de waarden van jouw organisatie ook onder de medewerkers? 

In je organisatie zijn de waarden gekend, de missie en visie zijn voorhanden. Maar heb je daarmee ook écht jullie 'ziel' te pakken? De Fit-O-Meter probeert het 'onzichtbare' toch aan de oppervlakte te krijgen. Door met 'nieuwe oren' te luisteren naar waardevolle verhalen in de organisatie, met focus op aanwezige sterktes en krachten. Vanuit de overtuiging dat je goede praktijken net kunt versterken door er aandacht aan te geven, door ze te benoemen en te duiden. 

We doen dit in twee dagen: rondlopen, ons oor te luisteren leggen, vragen stellen, ongevraagd ergens binnen vallen, ons volledig overgeven aan onze nieuwsgierigheid. Hoe communiceren mensen hier, op welke manier gaat iemand de bureau binnen, welke mededelingen hangen aan de muur, hoe spreken mensen mekaar aan, wat valt er op aan de infrastructuur, … met een hoofd vol van dat soort vragen gaan we op pad. Wie zijn 'we'? Een tweetal consultants van het team Talent & Organisatie en twee medewerkers uit andere organisaties van de Taborgroep. Tijdens de tweede dag verdiepen we zaken die we op dag 1 tegenkwamen. En op het eind van de rit koppelen we terug. 

Centrale vragen zijn dan: hoe kunnen deze waarden in de organisatie verder levend gehouden worden? Hoe kan dit gedeeld worden met medewerkers, cliënten, families, de buurt, …? 

Aanvraagformulier
Bezorg ons je mailadres en vraag de tool aan

Ik help je graag

T. DM.
Tom Demeulenaere