TeamTimeBox

Team time box

Werk maken van teamwork. In de Taborgroep sloegen verschillende partnerorganisaties de handen in elkaar om tools te verzamelen. Teams en teamcoaches kunnen deze makkelijk gebruiken om het samenwerken extra body te geven. Dit resulteerde in de TeamTimeBox, boordevol handige tools maar ook tips om meteen mee aan de slag te gaan. 

Met het materiaal in de boxen kan je bijvoorbeeld het veilig klimaat vergroten binnen je team, of oefenen hoe je standpunten verkent zonder te oordelen. Je vindt er tools die reflectie in het team helpen opbouwen. Vaak loert een glimlach daarbij om de hoek: samenwerken is geen droge materie, toch? 

De tools in de TeamTimeBox kennen een verschillende intensiteit (hoeveel veiligheid en vertrouwen is nodig om deze oefening samen te gebruiken?), sommige tools gebruik je grondig en uitgebreid terwijl andere als een opwarmertje of tussendoortje dienen, en de focus kan vooral op het team zelf liggen of op de leden van het team. In dat laatste geval is het de toelichting die we aan mekaar geven die voor verbinding zorg en ons samen kan doen reflecteren. Een legende situeert elke tool op deze criteria. In elk geval kan je er mee aan de slag zonder een getrainde spelleider in huis te moeten hebben. 

De TeamTimeBox heeft intussen een plaatsje verworven bij teams in de Taborgroep, zowel in scholen als sociale ondernemingen. Organisaties kunnen zelf met de box aan de slag, of organiseren een sessie met een consultant van de Taborgroep voor hun (eerstelijns)leidinggevenden of zelfs met een concreet team. 

Een greep uit die tools die je in de Teamtimebox vindt: 

  • intervisiemethodieken 
  • vergadertools 
  • de motivatiemeter 
  • het team in de weegschaal 
  • de ajuin (teamdoelmatigheid) 
  • het teamonderhoud 
  • … 
Aanvraagformulier
Bezorg ons je mailadres en vraag de tool aan

Ik help je graag

T. DM.
Tom Demeulenaere