Basisopleiding voor vertrouwenspersonen

vertrouwenspersonen
15mrt

De basisopleiding voor vertrouwenspersonen richt zich tot medewerkers die fungeren als vertrouwenspersoon in je organisatie.

Nieuwe vertrouwenspersonen dienen deze opleiding te volgen binnen de twee jaar na hun aanstelling. Vertrouwenspersonen die deze rol al geruime tijd vervullen en hun kennis willen opfrissen, kunnen eveneens aan deze opleiding deelnemen. 

De Taborgroep organiseert deze opleiding in samenwerking met IDEWE. Deze opleiding wordt mogelijk gemaakt d.m.v. de preventie-eenheden van het Tabornetwerk

Deze hybride basisopleiding – begeleid door Rit Ornelis, IDEWE - bestaat uit:

  • Een Kick-off-moment: vrijdag 15 maart van 9u-11u (online)
  • Interactieve e-learningmodules met een gemiddelde doorlooptijd van 12 uur; de deelnemer ontvangt een login en heeft toegang tot het leerplatform met e-modules en ondersteunend materiaal.
  • 3 contactdagen waarop ervaringen uitgewisseld en vaardigheden ingeoefend worden, nl.:

              -   Eerste contactdag: maandag 15 april van 9u-16u30 (fysiek),
              -   
Tweede contactdag: dinsdag 30 april van 9u-16u30 (fysiek),
              -   
Derde contactdag: dinsdag 7 mei van 9u-16u30 (fysiek).

  • Een opdracht die uitgevoerd wordt voor de 3de contactdag.

Alle contactdagen gaan door in het Netwerkhuis van de Taborgroep, Molenaarsstraat 26, 9000 Gent. Over de middag voorzien wij een broodjeslunch voor de deelnemers.

Na het volgen van de volledige opleiding ontvangen de deelnemers een getuigschrift. Deze opleiding wordt mogelijk gemaakt met de preventie-eenheden van het Taborgroep-netwerk.

Ik help je graag

HIlde Claeys
Hilde Claeys