Opleiding crisiscommunicatie en persbeleid

Pers en Crisis door I Like Media
14okt

Wat als er in je organisatie plots iets fout gaat? Een busongeval, je gebouw dat instort, VRT NWS onverwacht aan je poort, een niet zo onbekende die het wat te bont maakte, trollen op je sociale media die maar niet weggaan, ...?

Je kan het al raden. Een goed persbeleid en crisiscommunicatie is onmisbaar. We zetten een minitraject op waarbij we de theorie meteen in de praktijk omzetten, én je persoonlijke feedback krijgt van opleider I Like Media. 

 

Wanneer? Markeer met stip donderdag 14 oktober (hele dag) en donderdag 9 december (een uurtje in de voormiddag, online) in je agenda. 

 • Planning 14 oktober: (locatie: netwerkhuis van de Taborgroep, Molenaarsstraat 26, 900 Gent ) 
  • 9u30-12u30: Persbeleid door lesgever Christophe Toye van I Like Media. --> Dat een goede persstrategie zo belangrijk is, dat ontdek je volledig in deze sessie. Wat is de belangrijkste regel van je persbericht? Het belang van een goede actuele perslijst? Wat bij onverwachte persaandacht? ...
  • 12u30: lunch time!
  • 13u15 - 15u45: Crisiscommunicatie door lesgever Pieter Devriendt van I Like Media en communicatiemedewerker/ervaringsdeskundige Middelkerke.  - -> En wat doe je nu als er plots een crisis opduikt? Kan ik me voorbereiden? Hoe reageer ik naar de pers? Wat doe ik met trollen op mijn sociale media? Hoe coach ik mijn medewerkers? We know, we do ... Kan ik me voorbereiden? Je krijgt een uitgewerkt stappenplan voor jouw organisatie! 
  • Slot +- 15u45  - 16u30: We sluiten 14 oktober af met een netwerking momentje met wat zoets. 

 

 • Planning 9 december (sessie van 1 uur, in de voormiddag-  online):
  • We gaan aan de slag met jouw perslijst, persbericht, of crisiscommunicatieplan . Je krijgt persoonlijke feedback voor jouw organisatie, door I Like Media. Het exacte uur krijg je nog mee eens alle inschrijvingen binnen zijn. 

 

Voor wie? Zeer aanbevolen voor communicatiemedewerkers om het hele traject mee te volgen.  Ook directie zijn meer dan welkom, voor jullie is voornamelijk de namiddagsessie van 14 oktober aangeraden en interessant bevonden ( in een crisis vinden ze vaak de weg naar jou, hé...). 

 

Quanta costa? Rien. Niets. We verwachten dat je het traject van A tot Z volgt en je ervaringen deelt. Parkeren kan in de parkeertoren van het Sint-Lucasziekenhuis, je krijgt een gratis uitrijticket achteraf. 

 

Verplicht Inschrijven via Eventbrite aub! Ten laatste 6 oktober, liefst zo snel mogelijk om ons te kunnen organiseren, en je plaats te garanderen.

Ik help je graag

Sarah Vandeweghe
Sarah Vandeweghe