O2 - Breinvriendelijk leven en werken

breinvriendelijk
22apr

Begeleiding: Erna Claes, dr. in de psychologie, trainer-adviseur

Datum: maandag 22 april 2024 - 09u00-12u30

Locatie: Netwerkhuis Taborgroep

Vraag jij je soms ook af, hoeveel levens je tegelijk leeft? Heb je ook het gevoel dat iedereen voortdurend roept en iedereen je nodig heeft, dat je overal tegelijk moet zijn? Dat de hoeveelheid info en verwachtingen die er op ons afkomen, groter zijn geworden dan de tijd, de energie en de man(vrouw)-kracht die we hebben? Ben jij dan ook vooral mentaal moe, heb je moeite om je te concentreren, je focus te bewaken en dingen af te krijgen, dingen te onthouden maar vooral ook mentaal los te laten?

We willen eigenlijk te veel. Niet alleen op het werk proberen we te veel dingen tegelijkertijd te doen, maar ook privé. De “klassieke” timemanagement-principes zijn onvoldoende om tegemoet te komen aan de hoeveelheid en de snelheid waarop werk en info op ons afkomt. Hoewel stress van alle tijden is, blijkt vandaag de dag de mentale overbelasting een stijgend probleem te zijn.

Tijdens de workshop kijken we naar de hedendaagse tendensen en uitdagingen m.b.t. ons mentaal functioneren en de neurobiologie van ons brein. We gaan na hoe we anders kunnen omgaan met deze “waan van de dag” vanuit de principes van aandacht- en energiemanagement. We bekijken de mythe van het multitasken en gaan na hoe je overbelasting van je brein kan voorkomen. We kijken hoe je je mentale weerbaarheid kan bewaken en hoe werk en leven terug in balans kunnen komen. We gaan na hoe we beter mentaal kunnen “loslaten” en hoe we met energie aan het werk kunnen blijven.

Deelnemen

  • Partners: GRATIS
  • Niet-partners kunnen enkel deelnemen op aanvraag (hilde.claeys@tabor.be) en mits betaling.

Eenmaal ingeschreven, bij annulering binnen 14 dagen vóór aanvang van de opleiding, geldt een annuleringskost van € 50, ongeacht de reden van afwezigheid.  Deze kost komt te vervallen als je zelf voor een vervanger zorgt die jouw plek inneemt.

Ik help je graag

HIlde Claeys
Hilde Claeys