O2 - Bruggen bouwen

O2-bruggen bouwen
23apr

Begeleiding: Justine Devos, Compaan

Datum: dinsdag 23 april 2024 - 09u30-16u30

Locatie: Netwerkhuis Taborgroep

Begrijp je soms niet waarom een eenvoudige boodschap tot misverstanden of irritaties kan leiden? Denk je weleens: "Zo bedoelde ik het niet!" of "van waar zo'n heftige reactie?" Dit zijn momenten die ons allen bekend voorkomen!

Vaak zijn ze het gevolg van diepgewortelde psychologische reflexen die je communicatie beïnvloeden. Hierdoor raak je verstrikt in eigen aannames en ben je niet in staat om de werkelijke boodschap van de ander te horen of te begrijpen, waardoor de essentie van de communicatie verloren gaat.

De sleutel ligt onder meer in het begrijpen van je eigen 'rugzak' én die van de ander: de unieke verzameling van normen, waarden en vooroordelen die we allemaal met ons meedragen.

In deze vorming duiken we in de mechanismen van communicatie, het omgaan met verschillen, conflictbeheersing, en hoe we weerstand kunnen zien als een kans voor groei.

Je krijgt praktische inzichten en strategieën aangeboden, verrijkt met de bespreking van relevante cases, om deze uitdagingen om te zetten in kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Deelnemen

  • Partners: GRATIS
  • Niet-partners kunnen enkel deelnemen op aanvraag (hilde.claeys@tabor.be) en mits betaling.

Eenmaal ingeschreven, bij annulering binnen 14 dagen vóór aanvang van de opleiding, geldt een annuleringskost van € 50, ongeacht de reden van afwezigheid. Deze kost komt te vervallen als je zelf voor een vervanger zorgt die jouw plek inneemt.

Ik help je graag

HIlde Claeys
Hilde Claeys