Digital First, Met de steun van het Europees Sociaal Fonds

Logo ESF
opleiding digital first

De Taborgroep ondersteunt haar partners in continu leren. De 21th century skills zijn daarbij richtinggevend. Ook voor de eigen medewerkers zetten we daar op in. We versterken digitale en communicatieve competenties van medewerkers.  We willen iedereen mee in het digitaal werken. Corona heeft ons daarbij sterk uitgedaagd, zowel als organisatie als individueel. Ook het beleidsplan van de groep daagt ons uit om verder te gaan in digitalisering. En, we willen iedereen mee. Digitaal inclusief. Met een specifiek opleidingstraject voor logistieke medewerkers, met extra aandacht voor 50+ medewerkers, kiezen we voor een all in stevige aanpak.

Dankzij dit opleidingsproject maken we met zijn allen een grote stap vooruit. Oorspronkelijk waren alle opleidingen klassikaal gepland. Nu doen we alles digitaal. De eerste ervaringen zijn alvast positief.  We zullen het leerrendement ook meten en opvolgen met assessment Q, het digitaal leren platform dat we met de Taborgroep gebruiken.  Ik merk bij veel collega’s veel goesting en bereidwilligheid.

Tom Demeulenaere, consultant digitaal leren Taborgroep

Via een intensief opleidingstraject zetten we nu in op de mogelijkheden van Cloud werking (office 365). Dat staat eerst op de agenda, en alle medewerkers gaan door een stevig online opleidingsbad. Als IT voorzien we de hard en de software, maar de vaardigheden van medewerkers moeten ook aangescherpt. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds kan dit.

Guy Schelstraete, IT manager Taborgroep

Dit zijn ook vaardigheden die niet alleen ‘on the job’ zinvol zijn, maar ook in het dagelijkse leven, of later in de loopbaan. In de zomer staat trouwens nog een tweede opleidingsgolf gepland. Dan zetten we volop in op digitale communicatie. Gebruik van social media, schrijven voor het web, enz.

 

Opleidingen voor bedrijven van het Europees Sociaal Fonds

Van het ESF ontvingen we een cofinanciering van 50718 euro voor dit leerproject en het geheel van opleidingen. Digitaal inclusief, daar gaan we voluit voor! Ook interesse? de oproep staat nu niet open, maar volg https://www.esf-agentschap.be/project/oproepen of schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Europees Sociaal Fonds!