Een jubilee of twee

10 jaar bij de Taborgroep!

Collega’s Adinda en Virginie vierden hun 10de verjaardag bij de Taborgroep. Hoera! Met een koffietje erbij namen we de tijd om met hen te spreken. “We krijgen veel ruimte, vertrouwen en zelfstandigheid in ons werk. De sfeer en de collega’s zelf zijn ook fantastisch uiteraard 😊.” 

Wat zocht je 10 jaar geleden in je nieuwe job?  

Virginie: Ik was op zoek naar een job in het financiële, maar zocht vooral een combinatie van cijfers en het sociale, het menselijke. Op 11.be vond ik een vacature van de Taborgroep. De samenwerking tussen de verschillende sectoren in deze netwerkorganisatie en hun visie trokken me aan.

Adinda: De job waarvoor ik solliciteerde bij de Taborgroep was een administratieve job in bouwdossiers. Het was voor een deel nieuwe materie en ik kreeg de kans om ervaring op te doen en te groeien in de organisatie.

Het werken voor een netwerk is zeer interessant. Je werkt voor verschillende partnerorganisaties en zo leer ik veel mensen kennen. Ieder heeft ook nog eens zijn eigen expertise zodat we een brede kennis kunnen samenbrengen. In mijn job heb je uiteraard de aankoopdossiers, maar het gaat ook om medewerkers stimuleren, een team trekken, mee zaken helpen verwezenlijken bij de partnerorganisaties, …

Ik zit ook in het onthaalteam. Met enkele collega’s nemen we het onthaal voor onze rekening. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk attent te zijn. Het persoonlijke naar het netwerk toe mag niet vergeten worden. Ik zorg ervoor dat alle telefoons en mails goed opgevolgd worden.

Adinda: De Zusters van Liefde blijven ook nog belangrijk voor mij. Het Netwerkhuis is gevestigd in een deel van het kloostergebouw, dus we zien de zusters af en toe passeren. De Taborgroep is ontstaan en gegroeid vanuit de Congregatie, ik blijf hen daarom one-to-one ondersteunen 😊.

Beschrijf de Taborgroep als werkgever in 1 woord.

Adinda: De Taborgroep in 1 woord is moeilijk. 'Menswaardig' misschien? Gericht op mensen, en toch ondernemend genoeg.

Virginie: Het zijn er eigenlijk 2: ‘sociaal ondernemen’. Het sociale (de waarden) en het ondernemen zijn belangrijk. We moeten daar op sommige vlakken nog stappen in zetten, maar zijn daar constant mee bezig. We begeleiden en stimuleren organisaties in ondernemerschap, met oog voor de waarden die de Taborgroep nastreeft.  

Virginie: inderdaad! Dan hebben we eens samen 250 ballonnen moeten opblazen! Tegen een strakke deadline. Dat verliep minder vlot dan we gedacht hadden. Maar ik denk eigenlijk aan álle teamdagen en de leuke sfeer die er dan hangt. 

Er kan in vertrouwen gewerkt worden, samen met het netwerk. Er is begrip als zaken niet altijd lopen zoals je zelf zou willen.

Adinda: Ik kan het niet beter zeggen. Er is een goede sfeer. En de job zelf doe ik heel graag.

Wil je nog iets aanvullen?

Virginie: Een woordje van dank mag hier wel. Ondanks dat ik zwanger was, hebben jullie mij aangenomen.

Ik was al uit na een paar weken omdat ik plat moest liggen. Maar vanaf de eerste dag voelde ik me ondersteund, ik heb me deel gevoeld van een team. Waar er geluisterd wordt naar elkaar. In het netwerk is er een gevoel voor samenhorigheid.

Virginie Roussel

Adinda: De Taborgroep ziet competenties in iemand en geeft de kans om te leren en je te ontwikkelen. Je wordt gesteund door de collega’s. Ook het netwerk accepteerde me direct als aankoper. Ook de logistieke dienst mogen we niet vergeten bedanken. Onze desk is altijd proper, er is koffie gezet, dat maakt het zeer aangenaam. We mogen onze ‘pollekes kussen’ op dat vlak 😊.

Op naar de volgende 10 jaar?

Adinda: Natuurlijk. 10 jaar met alweer nieuwe uitdagingen.

Virginie: Jazeker! Of 20 of 30. Dan behoren we tot het groepje van de echte 'anciens' van de Taborgroep 😊.

 

Overtuigd om te werken bij de Taborgroep? Of misschien wel voor een partnerorganisatie uit het netwerk? Check dan onze vacaturepagina. 

10