Een nieuwe voorzitter voor vzw Tabor

Frans en Koen- voorzitters

In juni 2023 namen we afscheid van Frans Samyn als voorzitter. 12 jaar lang deed hij dit met hart en ziel. Koen De Brabander werd unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter. 

Afscheid

Op de Algemene vergadering van dinsdag 20 juni werd afscheid genomen van Frans Samyn als onafhankelijke bestuurder en voorzitter van de Taborgroep.

Frans Samyn was gedurende 12 jaar voorzitter. Hij heeft dit met hart en ziel gedaan en wordt alom in het netwerk gerespecteerd voor zijn bestuurlijke en verbindende kwaliteiten. Onder zijn bekwame vleugels groeide de Taborgroep uit tot een sterk netwerk, dat zich toelegt op waarde gedreven ondernemerschap.

Gevraagd waarop hij fier terugblikt en wat hij het netwerk toewenst antwoordde Frans:

Het was voor mij een eer en een voorrecht om de Taborgroep te leiden gedurende drie mandaten van vier jaar. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de congregatie en de loyale collegialiteit van de medebestuurders. Ik bewonder de inzet en de samenwerking van de partnerorganisaties, hun directies, medewerkers en vrijwilligers. En zonder de ‘sherpa’s’ en de directeurs van de Taborgroep had ik mijn taak nooit kunnen uitvoeren. "

Op vrijdag 22 september bij de viering van 20 jaar Tabor zet het netwerk Frans Samyn in de bloemen. Een feestelijk afscheid voor een voorzitter die de afgelopen jaren het verschil heeft gemaakt.

 

Een nieuw bestuur

Na de Algemene Vergadering is het nieuwe bestuursorgaan bijeengekomen en heeft unaniem Koen De Brabander gekozen tot voorzitter.

Koen De Brabander is al 3 jaar onafhankelijk bestuurder bij Taborgroep. Koen is 59 jaar, gehuwd met Lieve Dhaenens, papa van twee dochters en één kleindochtertje en woont te Zomergem (Lievegem). Hij is opgegroeid in een landbouwersgezin, afgestudeerd als master in handelswetenschappen. Na een professionele carrière van meer dan 35 jaar als bedrijfsrevisor (kantoor BDO) is hij op vandaag nog actief als financieel adviseur en coach van Vlaamse KMO’s. Vanuit deze rol is hij actief in verschillende Raden van Bestuur als lid of als onafhankelijk adviseur. Naast deze professionele carrière is Koen reeds meer dan 15 jaar actief in het bestuur van de lokale secundaire school (voorzitter sinds meer dan 6 jaar) en actief in de scholengemeenschap.

Met dank en vertrouwen, heb ik het voorzitterschap van de vzw Tabor aanvaard. Samen met de bestuursploeg, de directie en sherpa’s van Tabor, en de inzet van alle leden van de Taborgroep, ook zij die later zijn toegetreden of gefuseerd, zullen we gestaag verder bouwen aan de ontwikkeling en bewaking van het legaat, in ruime zin van het woord, dat de Zusters van Liefde ons hebben geschonken

De waarden voortspruitend uit dit gedachtengoed zullen blijvend onze leidraad zijn in de weg die ik samen met jullie wil bewandelen. Nieuwe uitdagingen, verandering, verruiming en vernieuwing nodig in het huidig tijdsklimaat moeten we zien als opportuniteiten om de Taborgroep sterker te maken. Met veel ‘goesting’ wil ik hierin mee sturend en leidend zijn.

​​​​​​aldus de kersverse voorzitter, Koen De Brabander

Het volledige bestuursorgaan is gekozen. Als onafhankelijk bestuurder werd Tony Van Parys benoemd als vervanger van Frans. Koen De Brabander werd herbenoemd als onafhankelijk bestuurder. De bestuurders die werden voorgedragen door de partnerorganisaties, Marijke Verfaillie (voor onderwijs), Ilse Van Royen (voor welzijn) en Dirk D’hondt (voor gezondheidszorg) werden herbenoemd. Alle bestuurders werden benoemd met unanimiteit voor een termijn van vier jaar. De overige leden blijven lid van het bestuursorgaan.

 

Leden bestuursorgaan Tabor vzw:

Voorzitter:

Koen De Brabander

Ondervoorzitter:

Vanschoubroek, Marijke   

Bestuurders:

Allary, Geert

Boone, Geert

Colle, Theresia 

Dhondt, Dirk

Lambrecht, Rita

Van Parys, Tony

Van Royen, Ilse

Vanden Berghe, Paul

Vanhauwenhuyse, Marc

Verfaillie, Marijke

Directie:

Lieven Fermon, zakelijk directeur

Mieke Van Gramberen, netwerkdirecteur en dagelijks bestuurder

 

We kijken samen uit naar de toekomst. Succes aan het nieuwe team.

 

Lees meer over de werking en waarden van het bestuursorgaan.

 

Ik help je graag

M.G.
Mieke Van Gramberen