Partners helpen partners: poetsmedewerkers springen in de bres

Compaan te hulp bij Exalta

Poetsmedewerkers Ten Dries helpen in de Triangel

"Via onze directie vernamen we dat de Triangel (Lovendegem) kampte met personeelstekort in de logistieke diensten. Voor de schoonmaak, wasserij en naaidienst konden ze extra hulp gebruiken", vertelt Inge Verbauwen, hoofd schoonmaakploeg van Ten Dries. 

"Met 5 collega’s van onze schoonmaakploeg zijn we in april 2 weken gaan helpen in de Triangel. De eerste week hebben we geholpen in de wasserij met het strijken en plooien van de was, en hielp 1 van onze collega’s op de naaidienst. In de tweede week stond het onderhoud van de ruimten voor dagbesteding op de planning.

Heel wat collega’s vertrokken met een bang hartje naar de Triangel. Het coronavirus verspreidde zich heel snel en we hadden schrik om besmet te worden. Gelukkig heeft de Triangel ons goed ontvangen en ons meteen ook gerust gesteld. Ze hadden de nodige maatregelen getroffen om veilig te kunnen werken.

Onze hulp was meer dan welkom en erg gewaardeerd. Als bedanking kregen we paaseitjes en bloemen! 

Hoewel ons hart bij Ten Dries ligt, zijn we een bijzondere ervaring rijker."

 

Compaan schiet te hulp bij Exalta

Snel schakelen, dat kunnen ze bij Compaan. Of er een ploeg logistieke steun en poets steun kan geven in woonzorgcentrum Exalta? Of dat morgenvroeg kan? Geef me een half uurtje, ik kijk wat ik kan doen. Om na een kwartier terug te bellen, met de melding dat een ploeg van 6 m/v met talent morgen om 8u paraat zal staan. Voor niet evidente taken: door de uitval van medewerkers, en extra ontsmettingswerk vallen routines weg, en is het goed inschatten waar de prioriteiten liggen, in het belang van bewoners en medewerkers. Straf werk! 

#samentegencorona

 

Partners in dit verhaal: