O2 - Zelfzorg in verbinding

Zelfzorg
25apr

Begeleiding: Lieve Peeters, Taborgroep

Datum: donderdag 25 april 2024 - 10u00-15u00

Locatie: Drongengoedbos, Ursel (de juiste startplaats en de voorbereidende opdracht worden nog per mail meegedeeld)

Je kunt pas goed voor iemand zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Zeker voor een hulpverlener zou zelfzorg bovenaan de agenda moeten staan. Toch worden velen vroeg of laat getroffen door chronische stress en burn-out. Verbonden met jezelf én met de ander. Dat is onze inzet vandaag.

Een belangrijke buffer hiertegen is zelfzorg. Zelfzorg is de capaciteit om zorgzaam om te gaan met jezelf, om je bewust te zijn van je eigen noden en behoeften door er aandacht aan te geven. Dit gaan we doen tijdens deze workshop. We gaan kijken hoe het hier en nu zit met onze basisbehoeften van gezond leven. Verbinding maken met jezelf, betekent aandacht geven aan de lagen die meer naar de kern gaan, je binnenste lagen. Wat heb ik op dit moment nodig om mijn werk met voldoende goesting te doen en te blijven doen? Hoe kom en blijf ik in mijn flow? Hoe behoud ik mijn engagement, mijn bevlogenheid?

Tijdens deze sessie gaan we ‘proeven van zelfzorg’. Je krijgt inzicht in wat zelfzorg voor jou kan betekenen en hoe je er concreet mee aan de slag kan.

Deelnemen: 

  • Partners: GRATIS
  • Niet-partners kunnen enkel deelnemen op aanvraag (hilde.claeys@tabor.be) en mits betaling.

Eenmaal ingeschreven, bij annulering binnen 14 dagen vóór aanvang van de opleiding, geldt een annuleringskost van € 50, ongeacht de reden van afwezigheid.  Deze kost komt te vervallen als je zelf voor een vervanger zorgt die jouw plek inneemt.

Ik help je graag

HIlde Claeys
Hilde Claeys