SAMEN STERK IN (net)WERK

Samen sterk in (net)werk
19jan

Heb jij het ook moeilijk om medewerkers aan te trekken, en te behouden? We richten de netwerkdag van 19 januari 2023 volledig op dit thema: krapte op de arbeidsmarkt. 

        Meteen inschrijven? Scroll door naar de knop onderaan!

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich voelen in alle scholen en sociale ondernemingen van de Taborgroep. Vacatures geraken soms moeizaam of zelfs niet ingevuld. Dit leidt tot moeilijkheden in de kern van de opdracht: goed onderwijs, het verschil maken voor cliënten of patiënten. Het vraagt een sterk vooruitziend beleid om hier het hoofd aan te bieden, op korte én op lange termijn.

We nodigen je uit om samen met ons en andere partnerorganisaties de platgetreden paden te verlaten. Nieuwe wegen te verkennen. We onderscheiden drie routes op weg naar een aanpak:

Elk van die routes is noodzakelijk, al zal je merken dat je als organisatie op de ene route meer weg af te leggen hebt dan op de andere. En je hoeft dat bovendien niet alleen te doen: samen sterk in (net)werk!

Resultaat van deze netwerkdag rond arbeidsmarktkrapte? Je keert terug met ideeën, inspiratie en concrete acties voor jouw organisatie en ons als netwerk.

De agenda

 • 9u Start. Je bent niet alleen heel erg welkom (wij zorgen voor de koffie!), we geven je ook een stafkaart mee voor deze dag. Je gaat meteen aan de slag.
 • 9u50 Welke evolutie kennen de arbeidsmarktcijfers? De arbeidsmarktuitdagingen becijferd. Sarah Vansteenkiste (hoofd onderzoekscentrum voor arbeidsmarktmonitoring ‘Steunpunt Werk’ en KUL) neemt ons hierin mee.
 • 10u30 Inspiratieronde1: Je kiest tussen twee wandelroutes:
  • Lou Van Beirendonck (Prof. Antwerp Management School) rond breed en met een open mind selecteren. Moeten we de lat lager beginnen leggen? Wat is er nodig om dezelfde kwaliteit te blijven bieden? … De Triangel pikt hierop in.
  • Lode Godderis (Algemeen directeur IDEWE) : Over welke hefbomen beschikt een organisatie inzake kwaliteit van werk, om mensen met goesting aan de slag te houden? De Energieclub binnen de Taborgroep zorgt voor inspiratie.

Beide sprekers laten we volgen door inspirerende gangmakers uit de Taborgroep.

Tijd voor lunch
 • 12u00-13u00 Lunchen & netwerken. Voor dat eerste zorgen wij (zonder vlees of vis).
 • 13u15-14u45 Inspiratieronde 2: Kies tussen drie routes:
  • Instroom. KBK, Grijkoort, Compaan, de Bolster en Exalta delen hun goede praktijken.
  • Aantrekkelijk (kwaliteitsvol) werkbaar werk. De Vierklaver, de Hagewinde, de Buurt en Dokata zijn hier de gangmakers.
  • Bepaalt de arbeidsmarkt(krapte) de richting die je organisatie uit gaat.Mieke Van Gramberen (Taborgroep) leidt dit thema in en Klimek en de Klokke komen aan het woord.

Deze derde sessie is vooral interessant voor mensen die de strategie (mee) uitzetten in de organisatie (directie, Raad van Bestuur, …)

 • 15u00-16u30 Reflectie en prioritering

Elke wandelroute kent heel wat thema’s. Door ‘in de spiegel’ te kijken zie je welke acties zich aandienen voor de eigen organisatie. Dit verbreden we ook: waar is samenwerking met anderen mogelijk of wenselijk? Waar kan de Taborgroep verder in ondersteunen?

 • 17u00-19u00 Nieuwjaarsreceptie

Wie deelnam aan de netwerkdag is welkom op de Nieuwjaarsreceptie, voor een hapje en een drankje.

 

Hoe schrijf je in?

Inschrijven kan vanaf nu (via button hieronder), je schrijft apart in per deelnemer. Je maakt per inschrijving ook de keuzes over de routes die je wilt bijwonen:

 • in de voormiddag  (kies tussen 2),
 • in de namiddag (kies tussen 3)
 • de netwerkreceptie (wel of niet deelnemen).

Enkel partnerorganisaties kunnen deelnemen.

Ideaal is om in te schrijven met z’n drieën of vieren van dezelfde organisatie: een directeur, HR-manager, bestuurder, kaderlid, …

Ik help je graag

M.G.
Mieke Van Gramberen