Na-kaarten na corona   

na-kaarten

Een crisis, zoals de Corona-periode er één was, maakt van alles los bij mensen. Van ongerustheid en angst tot organisatietalent en ondernemingszin. De Taborgroep ontwikkelde een tool om met je team terug te blikken, samen te reflecteren, te ‘na-kaarten’.

Kaarten met het team

Met ‘Na-kaarten’ kan je werk maken van twee dingen. Verwerken wat voorbij is en wat het met jullie deed. En daarnaast ook samen kijken welke lessen jullie uit die periode trekken en hoe jullie daar verder mee aan de slag willen.

Beschouw het als een kaartenboek vol reflectievragen. Inhoudelijk zijn er vijf kaartenreeksen die telkens voor één focus staan: jezelf, jouw team, de doelgroep waar je mee werkt, de organisatie en het leiderschap.

‘Wij wilden bij onze teams bevragen hoe ze de afgelopen maanden hebben ervaren, en wat voor goeds ze daar zeker uit willen behouden. Met jullie kaarten hebben we ineens een tool om dit op een leuke manier te doen. Dank je wel daarvoor!’

Adelheid Hoewaer, Directeur CKG De Stap, Genk.

Aan de slag

Hoe jullie het na-kaarten aanpakken, hoe uitgebreid of intens jullie dat doen, en waar de klemtoon op te leggen, dat bepalen jullie zelf.

De online versie is gratis te downloaden op www.nakaarten.be. Voor de partnerorganisaties van de Taborgroep is er ook een fysiek kaartspel beschikbaar.

Taborgroep

Het spel werd ontwikkeld door de adviseurs van de Taborgroep en kwam tot stand met de steun van de Koning Boudewijnstichting. De Taborgroep is een netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen. Met zo'n 9000 medewerkers versterken zij elkaar in het waardegericht ondernemen. De Taborgroep organiseert diverse netwerkactiviteiten, ondersteunt partnerorganisaties via consultancy, creëert en geeft opleidingen en engageert zich in innovatieve projecten.

Ervaringen

Ga je met de Na-kaarten aan de slag? Dat betekent dat je zorg wil dragen. Niet alleen voor je cliënten, leerlingen, patiënten, maar ook voor de collega’s in je team. Na-kaarten, om samen vooruit te gaan. We horen je ervaringen graag.

‘Proficiat met het resultaat: handig, leuk en zinvol.' 

Mark Vanhumbeeck,  stafmedewerker welzijnsgericht ondernemen Vlaams Welzijnsverbond.

Ik help je graag

E. L.
Eva Lemay