Webinar - Leiding geven in tijden van crisis en chaos

Webinar

Terwijl (social) media ons overspoelen met tips om ‘verveling tegen te gaan’, steken wij met zijn allen nog maar eens een tandje of twee, drie, vier bij. Dit toont hoe veerkrachtig we zijn als medewerker en als organisatie. In tijden van Corona willen we organisaties, en in het bijzonder de partnerorganisaties van de Taborgroep, zoveel mogelijk ondersteunen.

De Taborgroep organiseerde een webinar waar Philippe Bailleur met ons meedacht hoe we in deze crisis onze organisaties als levend systeem gezond en veerkrachtig kunnen houden. Heel leerrijk.

Herbekijk de webinar

Een crisis zet organisaties en zijn medewerkers onder druk. Er is veel anders en dat zorgt voor onzekerheid en spanning. Er is tegelijk veel betrokkenheid en bereidwilligheid. Medewerkers geven wat ze kunnen op de werkvloer. Wat dan weer de vraag doet rijzen: hoe lang kan dit zo doorgaan?  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we op het einde van de rit als organisatie sterk staan en er geen medewerkers in de lappenmand belanden? 

Dat vroegen we tijdens een webinar aan Philippe Bailleur, ervaren organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Een heel leerrijke en inspirerende sessie.

Heb je deze gemist? Bekijk hieronder de opnames of download de slides.  

Vervolg 

Tijdens het tweede webinar op 9 april gingen we dieper in op vragen en bedenkingen. U kan hieronder opnieuw de opnames bekijken of de slides downloaden. 

Oplossingsgericht werken

Mensen inzicht geven in wat zo’n crisis met hen doet kan een eerste stapje zijn om ook naar andere opties te kijken, om misschien zelf ook te groeien of te leren op zo’n moment. 

Op het internet doen heel wat schema’s de ronde. Bij partnerorganisatie De Vierklaver hebben ze er zo eentje aangepast aan het gedachtengoed van het oplossingsgericht werken (solution focus). Het model onderscheidt drie zones: de angstzone, de leerzone en de groeizone.  

Meer weten? Ondersteuning nodig?

Begrijp je sommige dingen uit dit webinar niet helemaal? Of heb je er een andere mening over?

Blijkt de praktijk toch anders dan de theorie en loop je daar wat op vast? Borrelen er tijdens het toepassen van de tips nieuwe vragen op? 

Wij zijn er voor jullie. Voor een luisterend oor, tips en handvaten, samen oplossingen te bedenken, vertalingen te zoeken van wat in de webinars naar voor kwam, enz. Alles wat jou houvast kan geven in het ondersteunen van medewerkers.

Bel of mail naar de consultants van Talent & Organisatie. Zij werken momenteel van thuis uit en zijn te bereiken via onderstaande gegevens. Dat kan ook via een videochatten.