Na-kaarten

fysiek kaartspel na-kaarten

Een crisis, zoals de Corona-periode er één was, maakt vanalles los bij mensen. Van ongerustheid en angst tot organisatietalent en ondernemingszin. Via deze tool kan je met het team terugblikken, samen reflecteren, na-kaarten.

Hoe je dat precies doet, bepaal je bovendien zelf!

Met deze tool kan je werk maken van twee dingen: verwerken wat voorbij is en wat het met jullie deed, en samen kijken welke lessen jullie uit die periode trekken en hoe jullie daar mee aan de slag willen.

Hoe jullie het na-kaarten aanpakken, hoe uitgebreid of intens jullie dat doen, en waar jullie de klemtoon op leggen, dat bepalen jullie zelf.

Beschouw het dus als een kaartenboek vol reflectievragen. Inhoudelijk zijn er vijf kaartenreeksen die telkens voor één focus staan: jezelf, jouw team, de doelgroep waar je mee werkt, de organisatie en het leiderschap.

Voor sommige mensen maakt zo’n kaartspel het gesprek wat luchtiger, maar je kan het benaderen zoals je dat zelf wilt en bv. de vragen in een lijst uitprinten. Alles is gratis te downloaden nadat je hieronder je mailadres hebt ingevoerd. 

Voor de organisaties van de Taborgroep is er ook een fysiek kaartspel beschikbaar.

 

Wij wilden bij onze teams bevragen hoe ze de afgelopen maanden hebben ervaren, en wat voor goeds ze daar zeker uit willen behouden. Met jullie kaarten hebben we ineens een tool om dit op een leuke manier te doen. Dank je wel daarvoor!

Adelheid Hoewaer, Directeur CKG De Stap, Genk. 

Heb je de webinar gemist die we organiseerden bij de lancering van de tool 'na-kaarten'?

Geen probleem, herbekijk de opname hier! Eva gidst je vakkundig door de why, how, who, when, where en de what.

Ga je met de na-kaarten aan de slag? Alvast een dikke merci daarvoor, het betekent dat je zorg wil dragen. Niet alleen voor je cliënten, leerlingen, patiënten, maar ook voor de mensen in je team. Na-kaarten, om samen vooruit te gaan.

Super nieuws, vinden wij dat! Je kan de tool dus toepassen zoals je wilt, maar benieuwd - dat zijn we alleszins ... Laat ons gerust weten hoe je er mee aan de slag ging, hoe jouw collega's in team het ervaren hebben, wat je er zelf van vond.

Misschien heb je zelf nog ideeën wat het toepassen betreft? Sharing is (even more) caring! ...

Meer weten over leiding geven in tijden van crisis?

We organiseerden eerder al een webinar. Lees er hier meer over.

Proficiat met het resultaat: handig, leuk en zinvol!

Mark Vanhumbeeck,  stafmedewerker welzijnsgericht ondernemen Vlaams Welzijnsverbond.  
Downloadformulier

Ik help je graag

E. L.
Eva Lemay