Prikkelarme unit geopend

Op 11 en 12 september opende Zorg & Onderwijs De Hagewinde de deuren van hun gloednieuwe, prikkelarme en gesloten zorgomgeving ‘Kadanz’. Deze nieuwe unit werd opgericht om tegemoet te komen aan de zorgvragen van jongeren met een ernstige emotionele/gedragsproblematiek en een hoog intensieve begeleidingsnood. Verspreid over twee dagen mocht De Hagewinde meer dan 400 bezoekers ontvangen! Op de officiële opening woonden de genodigden de lezing bij van professor Stijn Vandevelde (Ugent) over trauma-geïnformeerde zorg. Aansluitend maakten ze van deze eenmalige gelegenheid gebruik om de nieuwbouw te bezoeken. 

De jongeren beschikken elk over een eigen ruimte die bestaat uit een slaapkamer, een zithoek, een badkamer en een klein terras buiten. Ze beschikken over gemeenschappelijke ruimtes maar deze worden niet in groep gebruikt. 

Kadanz is omgeven door groen en rust. Kleine grasperken, vijvertjes en een hoge afsluiting zorgen ervoor dat het aantal prikkels van buiten zo beperkt mogelijk is. 

Sinds dinsdag 15 september 2020 is ‘Kadanz’ effectief in gebruik genomen. Er is geen bezoek meer toegelaten, maar op vraag kan De Hagewinde wel een virtuele rondleiding aanbieden als alternatief. 

Kadanz2
Dit is een partnerverhaal van