Bio-chemie: voor een perfecte én duurzame hygiëne

Tijdens de Netwerkdag op 18 november ontmoetten de leernetwerken schoonmaak en voeding elkaar.  2 leernetwerken die zich elke dag inzetten voor een perfecte hygiëne! Tijd om te leren hoe het duurzamer kan.

Een producent kwam de milieuvriendelijke technologie voorstellen. Zij verduidelijkten ons de technologie van enzymatisch reinigen.

Met enzymatische bio-technologie kan je op een natuurlijke manier schoonmaken met een product dat 100% afbreekbaar is . Het knipt tot 3 miljoen moleculen per seconde, werkt in synergie met andere schoonmaakmiddelen en ontbindt organische vervuiling en biofilm.                        

Annita Maesfranckx, DVC De Triangel, volgde de sessie:

Samen met andere collega's uit het netwerk konden we ontdekken wat deze producten en technieken te bieden hebben. De toelichting was duidelijk. Het product dat ik testte voor handafwas was een goed product met neutrale geur dat droogt zonder strepen. Milieuvriendelijkheid doet niet af voor goede kwaliteit. 

Annita Maesfranckx, DVC De Triangel

Adinda, Projectmanager samen-aankoop, organiseerde de sessie: "Ik ben blij dat we met beide leernetwerken samen naar antwoorden en oplossingen kunnen zoeken. Een van de organisaties zal nu een proefproject opstarten voor 3 maanden. Ook in onze eigen keuken in het netwerkhuis van de Taborgroep gaan we de producten uitproberen. We kiezen zo voor duurzaamheid, een speerpunt in ons beleidsplan."

 

Duurzame keuzes maken we omdat het moet. Voor een gezonde samenleving is groei eindig. We zijn er van overtuigd dat door anders om te gaan met natuurlijke bronnen, middelen en mensen, we kansen geven aan de generaties van morgen en overmorgen. 

Meer weten? Contacteer Adinda.Taelman@tabor.be.