Kortrijkse basisschool krijgt nieuwe gebouwen dankzij Pathmakers.

Eerste project Pathmakers succesvol opgeleverd. 

De leerlingen van de Damiaanschool in Kortrijk spelen en leren sinds januari 2023 in vernieuwde gebouwen. “Wat een zalige ruimte, die polyvalente zaal”, aldus een enthousiaste ouder. Met de hulp van Pathmakers, een coöperatieve projectontwikkelaar, duurde het 1 jaar nadat het project in gebruik werd genomen. Wij spreken met Rita Vanthournoudt, bestuurder van KBK, over hoe dit mogelijk was.  

 

Waarom wilden jullie als KBK bouwen, Rita? 

“Onze KBK-scholen (Katholieke Basisscholen Kortrijk) doen het goed, en barsten uit hun voegen. Daarom willen we uitbreiden en verouderde infrastructuur vervangen. De Damiaanschool, deel van KBK, had al jaren bijkomende klassen, administratieve lokalen en nieuwe speelplaats nodig.  

Wat heeft Pathmakers voor de school betekend? 

Veel subsidieprocedures waren helaas uitgeput. De Vlaamse overheid geeft nu ook de mogelijkheid voor huursubsidies. We vroegen en kregen deze subsidie, en kwamen zo via de Taborgroep bij cvba Pathmakers terecht.  

Rita Vanthournoudt, bestuurder KBK

Jullie werden in opvolgingstaken ontzorgd. Wat betekent dit dan concreet? 

Pathmakers is bouwheer, levert de expertise, volgt de werf en stuurt de architect. Zij blijven voor 18 jaar eigenaar van het gebouw, wij betalen ondertussen een gebruikerstoelage en nadien is het gebouw van ons.  

Thijs Urban, projectleider bij Pathmakers, voegt er aan toe: “Op 9 november 2021 werd de eerste steen gelegd van de paviljoenen. Een jaar later is het project opgeleverd. Daar zijn we fier op. Het is ons eerste opgeleverde project voor Pathmakers.”  

We zijn heel blij met de vlotte samenwerking en de ontzorging in de opvolging en zijn uiterst tevreden met de realisatie. De uitbreiding was nodig voor de school. De leerkrachten springen om de polyvalente zaal te reserveren voor hun activiteiten. De reacties sinds de opening doen ons nog meer deugd.

“Wat een zalige ruimte, die polyvalente zaal”, aldus een enthousiaste ouder.  

Ook Leerkrachten waren enthousiast. “Na één dag zijn we het al super gewoon in de leraarskamer. Het voelt goed aan.”  

De led-verlichting in de luifel omarmt de volledige school en straalt de warmte uit die we als ouder mogen ervaren

Alweer een ouder van een leerling

 

 

Voor Pathmakers is dit het eerste project dat gebouwd werd. Intussen begeleidt Pathmakers meerdere organisaties bij de realisatie van vastgoed via een DBFm-formule (Design, Build, Finance en maintain). 
Pathmakers werkt al samen met Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK), Humival vzw, Heldenhuis vzw en MFC Ten Dries vzw.   

Bezoek de website

 

Dit is een partnerverhaal van