Straffe staf: “Methodieken en mensen geven energie om mijn rol vast te pakken”

‘Straffe staf’ noemen wij mensen in de rol van staf, expert, ondersteuner in organisaties van ons netwerk. Mensen die impact en leiderschap (willen) hebben, vanuit een niet-hiërarchische positie.  Met heel wat goede praktijken en werkbare inzichten in de broekzak. Over het omgaan met weerstand, storytelling, decision by design, impact meten, en veel meer. Leen Bovijn, stafmedewerker HR bij Exalta, vertelt wat de Straffe Staf voor haar betekende.

De workshop rond de double diamond blijft me nog steeds bij, het opende mijn ogen: het proces van ‘open- en toegaan’. In mijn rol help ik bijvoorbeeld aspecten van het beleid uit te werken en dan ga je heel erg ‘open’. Je gaat het werkveld bepalen, maar op een bepaald moment moet je ook weer nauwer gaan en sluiten. En besluiten. In dat beeld van het open en toe gaan, zit voor mij de kern van mijn rol als staflid. 

Ken je dat fenomeen van op veel vergaderingen? Een probleem wordt aangekaart en dan wordt het heel makkelijk open getrokken maar … soms blijft het open. Op den duur herhaal je dingen, maar echt een stap verder kom je niet, er volgt geen besluit. ‘Toegaan’ is vaak niet evident. 

Ondergedompeld worden én tegelijk je verbonden te voelen met anderen in een gelijkaardige rol (eureka: zij botsen daar óók op!), dat zijn enorme troeven van de Taborgroep. 

Leen Bovijn, Exalta
Dit is een partnerverhaal van